Profesyonel Bir Oyuncu Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

2016-11-07_17-53-16

Nasıl profesyonel bir oyuncu olunur?

Usta bir oyuncu olmak için uymanız gereken bazı kesin kurallar ve uygulamanız halinde sizin için daha iyi olacak bazı ipuçları mevcut. Aşağıda kısa ve öz bir şekilde anlatıyorum.

1. Kendi oyun bilgisayarınızı toplayın

Öncelikle biraz nakit paraya ihtiyacınız olacak. Bilgisayar oyunları normal bilgisayarlara göre çok pahalıdır. Fakat bilgisayar toplama siteleri içinden Nova Bilgisayar gibi siteleri kullanarak kendi oyun bilgisayarınızı canavar gibi ve birazda ucuza oluşturabilirsiniz.

2. Doğru masayı seçin

Pek çok oyuncu buna dikkat etmez fakat güvenin bana aslında bu çok önemli. Sizin ihtiyaçlarınıza uygun en iyi masayı seçmeniz tabii ki otomatik olarak sizi profesyonel bir oyuncu yapmaz fakat yeteneklerinizi geliştirmeniz açısından oldukça önem arz etmektedir. Çünkü kaliteli bir masa seçimi fiziksel duruşunuzu destekler ve sırt ağrısı yada boyun ağrısı gibi şeylerden kurtulursunuz. Madem ki saatlerce bilgisayarın başında oturmayı göze aldınız, bari hiç olmazsa bunu sağlıklı bir şekilde yapın.

3. Bilgisayarda Oyun Oynama

Oyun konsolu yerine bilgisayarda oynuyorsanız, oyunun her zaman düzgün çalışacağının bir garantisi yok. Aslında çoğu oyun sorunsuz çalışıyor fakat bazen de insana kafayı yedirten sıkıntılar baş gösterebiliyor.

Ufak teknik problemler genellikle ekran kartından kaynaklanır. Grafikler bozuk renkli veya geniş (büyük) pikseller şeklinde görünüyorsa, ekran kartınız oyundan aldığı bilgileri karıştırıyor (bozuyor) demektir. Böyle bir durumda ekran kartının sürücüsünü güncelleyin (eğer güncel değilse). Ayrıca Google da sorunu yazıp aratarak diğer oyuncuların aynı sorunu yaşayıp yaşamadığına ve yaşıyorsa nasıl bir çözüm bulduğuna bakın.

4. Online oyun oynarken gecikme (geri kalma) yaşanıyorsa

En sinir bozucu hatalardan biri de budur çünkü farkına varmak zordur. Mesela dövüş oyununda butona basmanıza rağmen hiçbir hareket yapmıyorsa, bir süre bekledikten sonra hareketi yapıyorsa, rakibi (düşmanı) çoktan kaçırdınız demektir. Bu problemin asıl sebebi internet bağlantınızdır. İnternet paketinizin bant genişliği ne kadar? Eğer düşük bir bağlantı hızınız varsa, WiFi kablosuz bağlantı üzerinden oynamak yerine, modeme Ethernet kablosunu takarak bu gecikmeyi çözebilirsiniz.

5. Screen Tearing (Yırtılma)

Yatay ve dikey yenileme hızının farklı olmasından dolayı ekranda yırtılmalar (görüntü bozukluğu) olabilir. Fakat bunun asıl sebebi çok uzun süre oynamanızdır. Genellikle birçok bilgisayar saniyede 60 HZ bir hızla görüntüyü yeniler. Eğer bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsanız, saniyede yaklaşık 120 Hz ile yenilene özel oyun monitörlerini satın alabilirsiniz. Fakat online olarak oyun cihazları satın alırken dikkatli olun çünkü genellikle kaliteli ürünler satmıyorlar. Belki biraz araştırma yaparak, kullananların yorumlarına bakarak veya en iyi markaları tercih ederek bu tarz bir sorunu aşabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi