spinxo-anonymous-email

Gizli E-Posta Gönderme, Kimliği Gizleyerek Email Yollama

Merhaba bu yazımda kimliğiniz asla belli olmadan gizliden e-posta yollamanın en güvenli 3 yöntemini anlatıyorum.

1. Remailer kullanın

Remailer servisleri e-postayı gönderen kişiyi gizlemek için özel olarak dizayn edilmiştir.

Birkaç farklı türde remailer bulunuyor. Örneğin mesajları şifreleyerek yollama veya e-postayı gönderen kişi alanına sahte bir isim yazma gibi seçenekler mevcut.

Örneğin e-postayı şifrelemek siterseniz Cypherpunk Remailer servisini veya Mixmaster servisini tercih edebilirsiniz. Ama bence en sorunsuzu ve en başarılısı Mixminion servisidir.

2. Yeni bir gizli e-posta hesabı açın

Bu iş için ücretsiz bir e-posta servis sağlayıcı seçebilirsiniz. Örneğin Gmail, Outlook (Hotmail) yada Yandex Mail gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Eğer iş için kullanacaksanız Zoho’yu seçmenizi öneririm. Çünkü reklamsızdır ve iş yeri için email sunucu servisidir.

Yeni hesabı oluştururken isim kısmına sizinle alakası olmayan sahte bir isim girin. Dilerseniz kullanıcı isimlerini otomatik olarak oluşturan spinxo.com sitesinden faydalanabilirsiniz.

spinxo-anonymous-email

Bundan sonra gizliden e-posta yollamak için bu sahte hesabınızı kullanın. E-postanın konusu kısmına gerçekçi bir mesaj yazın yoksa otomatik bir şekilde spam olarak algılar ve mesajınız çöp kutusuna gider.

3. Gizli e-posta yollayan web siteleri kullanın

ProtonMail bunlar arasında en iyilerden biridir. Gönderdiğiniz e-postada kesinlikle hiçbir kişisel bilginiz yer almaz. Ayrıca kimliğinizi korumak için ip numaranızı bile saklamaz.

Hem telefondan hem bilgisayardan bu servisi kullanabilirsiniz.

Android uygulamasını yükle

iOS uygulamasını yükle

protonmail anonymous email

10 Minute Mail: Adı üstünde size sadece 10 dakika geçerli olan sahte bir gizli  e-posta hesabı sunuyor. Yalnızca bir defa kullanabiliyorsunuz. 10 dakikanın sonunda bu hesap geçersiz oluyor yani tamamen kapatılıyor. Dolayısıyla hiç kimse kimliğinizi tespit edemiyor.

10-minute-mail-anonymous-email

AnonEmail: AnonEmail ise adından da anlaşılacağı gibi anonim yani gizli olarak e-posta yollama servisidir. Gerçek kimliğinizin tespit edilmesi imkansızdır. Fakat bu serviste mesajlara dosya ekleme izni verilmiyor. Sadece yazılı mesaj gönderebilirsiniz.

anonymous-email

Bunlara alternatif olarak Mailinator veya Hushmail sitelerini de tercih edebilirsiniz. Aynı görevi görüyorlar.

4. Tor tarayıcısından yararlanın

Ayrıca kimliğinizi tamamen gizlemek adına sizlere Tor tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu tarayıcı size ücretsiz ve otomatik olarak çalışan bir VPN hizmeti sunuyor. Dolayısıyla zaten bu tarayıcıdan yaptığınız işlemlerde hiç kimse izinizi süremiyor ve ip adresinizi tespit edemiyor. Çünkü size otomatikman sahte bir ip numarası atanıyor.

Yani yukarıda yaptığınız işlemleri Tor tarayıcısı üzerinde yapmanız en mantıklısı. Zaten tamamen ücretsiz ve Türkçe dil desteği bulunuyor.

Windows için Tor indir


Yayımlandı

kategorisi