Instagram Takipçi Sayısı Neden Düştü? 2019-2020

Merhaba arkadaşlar, son günlerde pek çok instagram kullanıcısı birden bire takip edilen kişi sayısının aniden çok düştüğünden şikayetçi ve bunun sebebini merak ediyor.

Sizi çok fazla merakta bırakmadan hemen asıl nedeni söylemek istiyorum. Vakti zamanında yani geçmişte açılan bot hesaplar ve sahte hesaplar artık instagram ekibi tarafından otomatik olarak algılanıp tespit edilerek siliniyor. Dolayısıyla takipçiler arasında ne kadar fazla bot hesap ve sahte hesap varsa, yaşanan takipçi düşüşü miktarı da o kadar büyük oluyor.

Yukarıda instagram takipçi sayısının düşme nedenleri arasında en önemli faktörü belirttik. Fakat tek neden bu değil tabii ki. Bunun dışında bir de instagram kullanıcılarının doğal nedenlerden ötürü instagram hesaplarını silmeleri veya dondurmaları durumu var. Böyle olunca da bu kişilerden takipçileriniz arasında kaç tane varsa, o kadar düşüş görülüyor.

Eğer takipçi sayınız çok fazlaysa bunu anlamayabilirsiniz, fakat takipçi sayısı zaten az olanlarda bu ufak düşüşler çok daha fazla göze çarpıyor.


Yayımlandı

kategorisi