Fotoğrafı Klasik Portreye Dönüştürme Sitesi (Yapay Zeka Programsız)

Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’nin laboratuvarında çalışan araştırmacalar AI Portraits Ars adında bir site dizayn etti.

Adından da anlayacağınız üzre yapay zekayla portre oluşturma görevini gören bu siteye kendi fotoğrafınızı yada arkadaşlarınızın fotoğrafını yükleyerek estetik ve sanatsal bir klasik portreye çevirebilirsiniz. Aslında bir değil, birkaç farklı portre örneği gösteriyor. Bunlardan beğendiğinizi indirebilirsiniz. Fotoğrafları HD kalitede görüntülemek içinse ücretsiz kaydolup siteye giriş yapmanız gerekiyor.

Dilerseniz diğer portrelere bakarak sağ alt köşedeki indirme simgesine tıklamak yoluyla istediğinizi indirebilir veya kalp simgesine tıklayıp beğenebilirsiniz.

İleri seviye yapay zekanın sayesinde sonuçlar o kadar etkileyici ki, bu portrenin çıktısını alıp dilerseniz evinizin duvarına tablo niyetine asabilirsiniz.

Yapay zekasının bu kadar ileri olmasının nedeni ise Rönesans döneminden bugüne kadar yüz binlerce tablonun verisinden beslenmiş olması. Fakat Rönesans resminde gülmek yüz hatlarını bozduğu için pek kullanılmadığından dolayı, bu sitedeki portrelerde de gülümseme yer almıyor.

Bu sitenin gerçek amacı ise insanlara sanat ile ilgili bir şeyleri öğretmekten ibaret. O nedenle tamamen ücretsiz. Yüklediğiniz fotoğraflar sitenin kullandığı yapay zekayı geliştirmeye devam ediyor. Fakat bunun haricinde fotoğrafları başka bir amaçla kullanmadıkları için hemen orijinal fotoğrafı siliyorlar.

AI Portraits Ars sitesini ziyaret etmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi