Bozuk PDF Onarma Yöntemleri

Bozuk PDF Açma Onarma Yöntemleri

Bozuk PDF dosyası nasıl düzeltilir? Bozulan pdf dosyalarını açmak veya açılmıyorsa bile içindeki verileri kurtarmak için ne yapılır?

Bazı durumlarda pdf dosyasını tamamen onarmak mümkündür. Ama bazı durumlarda yalnızca içindeki unsurları kurtararak geri kalanını yeniden yapabilirsiniz.

Bozuk PDF Onarma Yöntemleri

Sorunun kaynağı PDF Okuyucunuz mu?

Belki de pdf dosyası bozuk değildir ve asıl hata pdf okuma programınızda olabilir.

Adobe Acrobat Reader programını tamir edin

Dünyada en çok kullanılan pdf okuyucusu Adobe Reader. Eğer sizinki de Adobe ise o zaman olası çözümlere bir göz atalım.

Aşağıdaki ekran görüntüsü resminde 1 numaralı ok ile gösterilen Yardım menüsünden 2 numaralı ok ile gösterilen Güncelleştirmeleri Denetle seçeneğine tıklayarak güncellemeyi kontrol edin ve en son sürümü kullandığınızdan emin olun. Eğer güncelleme gerekiyorsa, güncelleme yapın ve ardından bozuk pdf dosyasını bir kez daha açmayı deneyin.

bozuk pdf onarma

Eğer işe yaramazsa, yine Yardım menüsünü açın ve bu kez 3 numaralı ok ile gösterilen Yüklemeyi Onar seçeneğine tıklayın. Açılan pencereye onay verin ve böylece onarım işlemi otomatikman başlayıp bitecek. Şimdi bozuk pdf dosyasını açmayı deneyin. Çünkü programın kurulum dosyaları zarar görmüş olabilir ve şimdi onu tamir ettiğimiz için pdf dosyasını açma ihtimali doğdu.

Başka bir pdf okuyucu deneyin

Foxit Reader ve Sumatra PDF gibi harika alternatifleri deneyin. Çünkü bunlar Adobe Reader programının açmakta zorlandığı dosyaları bazen açabiliyor.  Hatta diğer programların açamadığı pdf dosyalarını bazen Okular ve Evince isimli ücretsiz programlar açabiliyor.

Eğer pdf hala açılmıyorsa, demek ki sorun kesinlikle pdf dosyasında ve şimdi artık pdf dosyasını onarmanın vakti geldi.

PDF Dosyasını Onarın Yada Kurtarın

Pdf dosyasının bir önceki versiyonunu geri yükleyin

Windows 10’un sahip olduğu yedekleme özelliğinden faydalanarak pdf dosyasını eski bir sürümüne geri yükleyebilirsiniz. Bunun için önce Windows key + I kısayol tuşuna tıklayın ve açılan pencerede Güncelleştirme ve Güvenlik > Yedekleme yolunu izleyin.

Eğer daha önce yedekleme özelliğini açmadıysanız, şuan için bozuk pdf dosyasını bu yöntemle kurtaramazsınız. Ama bundan sonraki bozuk pdf dosyalarını bu şekilde kurtarmak için bence hemen bu özelliği açın.

Eğer bu özelliği zaten önceden açtıysanız, Dosya Geçmişi özelliğini kullanarak pdf dosyasını seçtiğiniz eski bir versiyona geri yükleyebilirsiniz. Bunun için Dosya Gezgini’ni açın ve Dosya Gezgini penceresinde bozuk pdf dosyasını bulun. Bozuk dosyaya sağ tıklayın ve açılan menüden önceki bir versiyona döndürmek için dilediğiniz eski versiyonu seçip Geri Yükle butonuna tıklayın.

Aynı yöntemle Recuva gibi programlar da sabit diskinizi tarayabilir ve daha önce silinen yada hasar gördüğü için açılmayan ama kurtarılabilecek durumda olan tüm dosyaları kurtarmanızı sağlar.

PDF Onarma Programlarını ve Online Uygulamalarını Deneyin

PDF dosyalarını onarmak için çok sayıda yazılım var. Hatta onlin olarak programsız bir şekilde pdf tamir eden siteler de var. PDFaidRepair PDF ve PDF Tools Online gibi siteler bu işi ücretsiz ve programsız yapıyor.

Eğer pdf dosyası ağır bir şekilde hasar görmüşse, bu siteler işe yaramayabilir. Dolayısıyla FileRepair1 gibi güçlü bir programla işinizi halletmeniz gerekebilir. Bu program pdf dosyasını tarar, hatanın sebebini tespit eder ve onarım yapar. Tabii ki garantisi yok.

PDF Dosyasındaki Verileri Dışarı Çıkartın

Eğer pdf dosyasının tamamını onaramıyorsanız, o zaman pdf dosyasındaki yazıları ve resimleri dışarı çıkartmayı ve kaydetmeyi deneyin.

Yazıları kurtarmak için pdf dosyasını Word dosyasına dönüştüren programları kullanabilirsiniz. Nitro şirketinin ürettiği PDF to Word Converter bu alanda en iyilerden biridir.

Eğer pdf dosyasında resimler varsa, bunları dışarı çıkartmak için PkPdfConverter gibi bir programı kullanabilirsiniz. Bu program herhangi bir pdf dosyası içinde bulunan görsellerden sizin seçtiklerinizi kesip çıkartır ve istediğiniz yere kaydedebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi