Facebook Video Kalitesi Ayarlama Kalıcı Olarak HD Veya SD Yapın

Facebook dünyanın en büyük sosyal medya ağıdır. Her ne kadar YouTube kadar büyük olmasa bile, YouTube sadece bir video yükleme sitesi olduğu için kategorileri farklıdır.

Eğer Facebook şirketi video yükleyen kişilere izlenme oranlarına göre YouTube gibi yüksek paralar öderse, o zaman kesinlikle Facebook kısa zamanda YouTube sitesinin önüne geçebilir. Fakat bunu bir türlü yapmadılar.

Her neyse, normalde Facebook’a video yüklediğiniz zaman eğer ayarlarla oynamadıysanız, varsayılan kalite olarak SD’yi seçer yani düşük kalitede izlenir.

Dilerseniz bu ayarı bazı yüklediğiniz kaliteli videoları için HD olarak ayarlayabilirsiniz. Tabii eğer isterseniz bundan sonra yüklenecek tüm videoları için HD özelliğini aktif de edebilirsiniz.

Aşağıda bunu nasıl yapacağınızı anlatıyorum. Ama bu ayar yalnızca Facebook’un internet sitesinden yapılıyor. Yani mobil uygulamada bunu yapamıyorsunuz. Ayrıca Facebook Lite uygulamasında da olmuyor.

Web tarayıcısını açın ve aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

https://www.facebook.com/settings?tab=videos

Eğer hesabınızda oturum açmadıysanız, açmanız gerekecek.

Bu sayfada direk olarak video kalitesi ayarları karşınıza çıkıyor.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, Varsayılan Video Kalitesi bölümünde sağ tarafta Varsayılan yazan açılır menüye tıklayın. Açılan menüde eğer Hep Standart seçeneğini seçerseniz videolar SD kalitesinde yani düşük çözünürlükte izlenecek. Eğer Varsa HD seçeneğini seçerseniz, bundan sonra yüksek çözünürlüklü kaliteli videolar yüklediğiniz zaman, sadece kaliteli videolarınız HD kalitesinde izlenecek.

Fakat Varsa HD özelliğini seçtikten sonra, HD videoları izlerken şarjınız daha çabuk biter, telefonda nispeten biraz yavaşlama görülebilir ve internet kotanız daha çabuk tükenir. Bunları da göz önünde bulundurmanızı ve kararınızı ona göre vermenizi tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi