WordPress reCAPTCHA Ekleme, Ben Robot Değilim Nasıl Yapılır?

Google şirketinin sunduğu ücretsiz hizmetlerden biri de spam yorumları engellemek adına reCaptcha uygulamasıdır.

Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak açılan Google sayfasından API KEY (uygulama kodu) alacağız. Ardından reCaptcha adlı eklentiyi indirip bu kodu eklenti ayarlarındaki ilgili yere gireceğiz.

Üstteki linke tıklayınca aşağıdaki sayfa açılacak. En üstteki Label kısmına yeni projeniz için keyfi bir isim girin. Altındaki kısımdan reCAPTCHA v3 seçeneğini seçin ve Domains kısmına WordPress sitenizin alan adını yazın.

Ardından en alttaki iki kutucuğu işaretleyin ve sağ alt köşedeki Register butonuna tıklayın.

Böylece site key (site kodu) ve secret key (gizli kod) isimli iki farklı kod size veriyor.

Daha sonra size site key ve secret key olarak kayıt olduktan sonra iki key anahtarı verecektir.

WORDPRESS  reCAPTCHA v3 KULLANIMI


Aşağıdaki butona tıklayın ve açılan sayadaki reCAPTCHA eklentisini WordPress sitenize yükleyip aktif hale getirin.

reCAPTCHA İndir

Ardından eklentinin sayfasına gidin ve yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Site key ve Secret key alanlarına, az önce size verilen iki kodu girin. Üstteki resimde ok işaretleriyle bu alanlar gösterilmiştir.

Dilerseniz bazı kişilerin IP adresini Whitelist denilen beyaz listeye ekleyerek bu doğrulama kodunu görmeden giriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Ayarlar (Settings) sayfasındaki Hide reCAPTCHA for bölümünden editörler, yazar, RSS aboneleri veya yöneticiler (admin) için doğrulama kodu girmeden giriş yapma izni verebilirsiniz. Böylece doğrulama ile vakit kaybetmeden siteye giriş yapabilir ve yorum yazabilirsiniz.

Ayrıca Enable reCAPTCHA for bölümünden bu doğrulama kodunun yorum yazarken, siteye giriş yaparken, siteye kaydolurken veya şifreyi sıfırlarken görünüp görünmeyeceğini seçebilirsiniz.

Aslında çok kolay görünse de bazılarının kafası karışabilir veya bu konularda hiç bilgisi olmadığı için yapamayabilir. Sorularınızı sormak veya bize ulaşarak teknik destek almak için aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi