Bilgisayarda Fatal Exception Hatası Çözümü

Windows’ta bazen bir programı kurduktan sonra çalıştırdığımızda fatal exception şeklinde bir hatayla karşılaşabiliriz. Bu yazımızda fatal exception sorununun çözümü konusunda yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyoruz.

Windows İçin Fatal Exception Sorunu Nasıl Çözülür?


Yapacağınız en mantıklı şey sistem geri yüklemesi yaparak bilgisayarı daha önceki bir tarihe, yani bu hatanın henüz başlamadığı bir tarihe geri almaktır.

Windows güncelleştirmelerini otomatik olarak ayarlamadıysanız, son bir güncelleme varmı diye kontrol edin ve güncelleme varsa güncelledikten sonra hata çözülmüş mü diye tekrar deneyin.

Sistemdeki donanımların hepsinin sürücülerini kontrol edin ve gerekliyse en son sürüme güncelleme yapın.

Disk kontrolü yapın ve eğer bozuk çıkarsa onarın. Komut İstemi’ni (CMD) açın ve chkdsk /f yazıp Enter’a basın. Ardından klavyeden E tuşuna basın. Böylece bilgisayar kapanacak ve tekrar açılırken disk kontrolü yapacak.

Eğer işlemciye hız aşırtma işlemi uyguladıysanız (overclock) o zaman fazla ısınma problemi olabilir. Eğer işlemci çok ısınıyorsa, soğutmak için gerekenleri yapın (ek su bazlı soğutucu, ek fan, odayı soğutma ve benzeri çözümler).

Evet arkadaşlar bu sayfada sıraladığımız bu 5 maddeyi uygulayarak büyük bir ihtimalle fatal exception hatasından kurtulacaksınız. Eğer sizin de bildiğiniz farklı çözüm yöntemleri varsa, aşağıdaki yorum kutusundan ekleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kafanıza takılan ve sormak istediğiniz soruları yine aşağıdaki yorum kutusundan sorunuz.


Yayımlandı

kategorisi