Windows 10 güncelleme nasıl kontrol edilir ve nasıl yapılır?

Merhabalar, bu yazımızda Windows 10 güncelleme kontrolü ve güncelleştirmenin yapılışı konusunda sizlere yardımcı olacağız.

Windows 10’da güncelleştirmeleri sürekli kontrol etmek sıkıcı ve yorucu bir yöntemdir. Bunun yerine güncelleştirmelerin otomatik olarak denetlenmesini ve yapılmasını seçerek bu yükten kurtulabilirsiniz.

Ama çok sık güncelleştirmeler pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor ve dolayısıyla otomatik güncelleştirmeyi kapatıyor.

Ama Windows 10’u güncel tutmak son derece önemli. Hem bazı güvenlik açıklarının kapatılması için, hem bazı hataların düzeltilmesi için, hem de yeni özelliklere sahip olmak için mutlaka ara sıra güncelleştirmeleri almalı ve yüklemelisiniz.

Windows 10’da yeni bir güncelleştirme var mı nereden öğrenirim?


Windows 10’un güncelleştirmeleri denetlemek ve yüklemek için ayrı bir aracı bulunuyor.

Başlat’ı açıp arama kutusuna güncelleştirme yazın ve en üstte çıkan ilk sonuca yani Güncelleştirmeleri denetle seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki resimde numaralandırılmış ok işaretleriyle gösterilmiştir.

Böylece karşınız aşağıdaki pencere çıkacak.

Burada en üstte 1 numaralı ok ile gösterilen yerde Güncelsiniz diyor. Yani önemli olan toplu güncelleştirmeleri zaten yapmışım.

Ama buna rağmen 2 numaralı ok ile gösterilen Güncelleştirmeleri denetle yazan butona basınca, birkaç ufak güncellemeyi yapıyor ve benimkinde toplam 10 saniye falan sürdü.

3 numaralı ok ile gösterilen yerde ise toplu güncelleştirmenin dışında, bir sonraki güncel Windows sürümünü yükleme imkanı sunuyor. Bunu yüklemeniz şart değil ama her zaman yenilikleri başkalarından önce tanımak konusunda meraklıysanız, bu yüklemeyi yapabilirsiniz.

Benim bilgisayarımda Windows 10 sürüm 1903’ü yükleyebilirim. Şuanki sürümümü görmek için yukarıdaki resimde Güncelleştirme geçmişini görüntüle linkine tıklıyorum ve aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi 1809. sürüm olduğunu gösteriyor.


Yayımlandı

kategorisi