E-posta hesabımı çalanlar Facebook hesabımı çalabilir mi?

Geçmişte birçok kişi Facebook’a üye olurken Hotmail ve Gmail gibi e-posta hesaplarını kullandı. Şimdi de e-posta hesabıyla Facebook’a üye olunabiliyor. Fakat isteyenler e-posta yerine sadece telefon numarasını girerek de Facebook hesabı açabiliyor.

Ayrıca pek çok kişi sadece Facebook’a kaydolmak için Hotmail veya Gmail hesabı açıyor ve bir daha bu e-posta hesaplarına hiç uğramıyor. Fakat Microsoft firması 6 aydan daha uzun bir süre Hotmail hesabına giriş yapmayan kullanıcıları artık otomatik olarak siliyor. Dolayısıyla Hotmail üzerinden Facebook üyeliği alanlar bu nedenle hesaplarına giriş yapamıyor. Belirli bir süre hesabına giriş yapmayanların otomatik silinmesi  sistemi Gmail’de bile var. Dolayısıyla ara sıra bu hesaplara giriş yaparak hesabınızın silinmesini önleyebilirsiniz.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra şunu da belirtelim. Eğer sadece Facebook’a üye olmak için Hotmail hesabı açtıysanız ve şifresini uzun süredir hiç değiştirmediyseniz, belki de Hotmail hesabınız çalınmış olabilir ve bundan haberiniz bile olmayabilir.

Peki e-posta hesabı üzerinden Facebook hesabı çalınır mı?

Evet çalınabilir. Çünkü hesaba giriş yapıp şifreyi değiştirmek için ya e-posta adresinizi yada telefon numaranızı seçiyorsunuz ve bu şekilde doğrulama yaparak şifreyi değiştiriyorsunuz.

Eğer Facebook hesabınıza bir telefon numarası eklemediyseniz telefonla şifre kurtarma şansını da kaçırdınız demektir.

Dolayısıyla yapmanız gereken tek şey aşağıda kısaca özetlenmiştir:

Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikayet Et

Hesabınız basit bir şekilde hacklenmenin dışında kötüye kullanılıyorsa bir an önce başkasının eline geçmiş hesap olarak şikayet etmelisiniz.


Yayımlandı

kategorisi