Zayıflamak İçin Hangi Bitkileri Yemeliyiz?

prof-dr-ibrahim-saracoglu-sifali-bitkiler-1017.jpg (520×345)

Diyet yaparak kilo vermek isteyen insanlar için en kısa sürede en çok zayıflatan bitkiler nelerdir?

Öncelikle bitkisel çayları veya bitkisel tabletleri yada hapları kullanmadan önce kesinlikle doktora yada beslenme uzmanına danışın. Aksi takdirde zarar görme ihtimaliniz hiç de az değil.  Yalnızca televizyonda veya internette gördüğünüz için adı sanı belli olmayan yerlerden markasız şeyler kesinlikle satın almayın.

Kalıcı olarak zayıflamak ve hep aynı kiloda kalmak isteyenler bu işi diyet yaparak asla başaramayacağını bilmek zorunda. Eğer bir ömür boyunca formda bir vücudunuz olsun istiyorsanız, rejim yaparak bunu başaramazsınız. Tüm diyetler geçici çözümlerdir. Diyet yaparak 20 kilo bile vermiş olsanız, aradan birkaç ay geçmeden verdiğiniz kilolardan daha fazlasını geri alırsınız. Çünkü sizi şişmanlatan en önemli neden hala iş başında: beslenme şekliniz. Yapmanız gereken şey bir seçim yapmak. Yani ya canınızın her çektiğini istediğiniz kadar yiyerek aynalara küskün bir vaziyette yaşayacaksınız, ya da beslenme şeklinde köklü bir değişime giderek sağlıklı beslenme düzenine geçecek ve ömrünüz boyunca formda bir vücuda sahip olacaksınız. Maalesef insanın her istediği şeyi aynı anda elde edebildiği bir dünya yok. Karar sizin.

Sağlıklı beslenme düzenine geçtiğiniz sırada fazla kilolarınızdan bir an önce kurtulmak için bitkilerin mucizevi gücünden faydalanabilirsiniz. Mesela yağ yakan, iştahı kesen veya metabolizma hızlandıran bitkileri bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

Yeşil Çay

İçindeki antioksidan sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Böylece vücut daha hızlı bir şekilde yağ yakar.

Keten Tohumu

İçinde omega-3 yağ asidi bol miktarda bulunduğu için hem sağlığa yararlı olur hem de tokluk hissi vererek daha az yemenizi sağlar. Keten tohumunu havanda dövdükten sonra ister salataya ister yoğurta katıp yiyebilirsiniz.

Tarçın

Tarçın kan şekerini ve insülini dengeler. Bundan dolayı diyet yaparken yaşanan tatlı krizlerinden kurtulursunuz. Ayrıca tarçın tüketimi açlığı bastırır ve tokluk hissi verir. Tarçın vücut ısısını arttırdığı için dolayısıyla metabolizmayı da hızlandırmaktadır.

Sarımsak

İçindeki alisin isimli madde sayesinde açlığı bastırır ve metabolizmayı hızlandırır. Daha çok bel bölgesinden kilo alanlar için idealdir.

Kırmızı Biber

Acı biberler vücudun sıcaklığını arttırdığı için dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmak yoluyla zayıflamaya çok yardımcı olurlar.

Kara Biber

Biberin metabolizmayı hızlandırdığını söylemiştik. Bunun yanı sıra, kara biber içindeki piperin sayesinde yağ yakımı da hızlanır. Ayrıca bu piperin maddesi yeni yağ hücresi yapımını da zorlaştırır.

Limon

Vücudumuzda çok miktarda biriken asitler yağların yakılmasına engel olmaktadır. Bol bol su içerek bu asitleri vücuttan dışarı atabilirsiniz. Ama eğer suya limon katıp içerseniz bu asitlerden kurtulmanız çok daha hızlı ve kolay olur. Dilerseniz salataya da limon sıkıp yiyebilirsiniz.

Zencefil

Metabolizmayı oldukça hızlandırır. Zencefilli çay içebileceğiniz gibi çorbaya veya salataya zencefil rendesi katarak da tüketebilirsiniz.

Bu makalenin dayandığı kaynaklar:


Yayımlandı

kategorisi